Projecten EcoWerf


Asbestophaling aan huis

Heb je hechtgebonden asbest zelf verwijderd of laten verwijderen, dan kan je daarna beroep doen op EcoWerf om het asbest op te halen aan huis. EcoWerf focust op hechtgebonden asbest in de vorm van golfplaten en leien, met een maximum dakoppervlakte van 150 m². Andere hechtgebonden asbesttoepassingen (zoals vlakke platen, bloembakken, buizen …) zijn toegelaten mits toestemming van de asbestcoach. EcoWerf organiseert het project met de financiële steun van de OVAM.

Wil jij asbest laten ophalen aan huis? Ga dan naar de website van EcoWerf voor meer informatie. Samen maken we Vlaanderen asbestveilig!

Asbest afvoeren naar het recyclagepark

Heb je asbest liggen? Je kan er ook voor kiezen om het asbest zelf af te voeren naar het EcoWerf-recyclagepark.*

Het asbest van particulieren wordt gratis aanvaard. Het is verplicht om je asbest verpakt aan te leveren in doorzichtige plastic folie van minstens 0,1 mm. Plak deze goed af met een stevige tape. Zorg dat het pakket nog hanteerbaar is, zodat je het op het recyclagepark voorzichtig in de bigbag voor asbest kan leggen. Kleinere stukken asbestafval, zoals leien, mag je ook dubbel verpakken in stevige, transparante plastic zakken. Verpak ze dus 2 keer in een plastic zak en plak goed af met een stevige tape.

Wil je asbest naar het recyclagepark brengen? Ga dan naar de website van EcoWerf voor meer informatie. Samen maken we Vlaanderen asbestveilig!